DAY 1	JUNE 14, 2022
8:30-8:50	Welcome, introductions, and objectives: Stafne (MSU) and Crane (UF)
AM	
8:50-9:00	Charles LaPradd (5-10 minutes)
	Agriculture Manager
	Miami-Dade County Department of Regulatory & Fearance Resources
	Department of Regulatory & Economic Resources
9:00 AM	Overview and Discussion of Stakeholder Survey Results Downey (MSU)
9:45 AM	Coffee break (provided)
	The state of the s
10:00 AM	Industry perspectives: presentations by marketing and shipping representatives
	addressing challenges and opportunities for the wholesale fresh-market and
	processing industries
	Johnny Hoblick – AgriStarts (10 minutes)
44 00 43 5	Rane Roatta – Miami Fruit (10 minutes)
11:00 AM	Growers' perspectives: presentations about the biggest challenges and
	opportunities of the horizon Ken Love Hawaiian Tropical Fruit Growers " Liliko'i (passion fruit)
	production in Hawai'i" (15-20 minutes)
	production in Hawar 1 (13-20 iniliates)
12:00 PM	Lunch (provided)
	Shiver's BBQ
1:00 PM	Field trip to local passion fruit producers
	Osvany Rodriguez
4 00 77 5	Jackie Chen
4:00 PM	Reconvene group for discussion and recap
5:00 PM	End for day (dinner on own)
DAY 2	JUNE 15, 2022
DAT 2	30112 13, 2022
8:00 AM	Recap of day 1: Stafne (MSU)
8:45 AM	Breakout groups based on focus areas (breeding and genetics, pests and disease,
	production horticultural management, marketing, and extension) with industry
	stakeholders as available
	Breeding/Genetics – Josh Anderson/Manjul Dutt
	Pest/Disease – Romina Gazis/Daniel Carrillo/Dara Stockton
	Horticulture Production – Jonathan Crane/ Jeff Wasilewski
	Marketing – Trent Blare/Fredy Ballen Extension/Education – Eric Stafne/ /Mark Bailey
	Online – Laura Downey/Ben Posadas
9:45 AM	Coffee break (provided)
>	(P-0 1.40-4)
10:00 AM	Reports from first breakout groups to whole team

10:45 AM	Reconfigure breakout groups based on production region to allow participation by others in different focus groups
12:00 PM	Lunch (provided) TBA
1:00 PM	Reports from second breakout groups to whole team
2:00 PM	Group discussion on common ground and opportunities for an USDA-NIFA-SCRI SREP or CAP proposal
3:00 PM	Presentations on current research and extension efforts related to passion fruit
3:00-3:10	Passion Fruit Import Summary, B. Balaam, National Operations Manager – Exclusion & Imports, USDA APHIS PPQ Field Operations (10 minutes)
3:10-3:20	USDA, AMS, Specialty Crops Market News Division: The Eyes and Ears of American Agriculture, A. Zaki, National Shipping Point Supervisor, USDA Specialty Crops Market News (10 minutes, virtual)
3:20-3:30	Status of conventional and organic pest control for U.S. passionfruit, J. Crane, University of Florida (10 minutes)
3:30-3:40	Passion Fruit Stem Canker, J. Anderson, University of Florida (10 minutes)
3:40-3:50	Seed Structure Differences and Genetic/Phenotypic Variability Amongst Colombian Accessions of Purple Passion Fruit, Passiflora edulis f. edulis N. Rodriquez, L. Melgarejo, D. Demissie, and M. Blair*, Tennessee State University (10 minutes)
3:50-4:00	Establishing Gene Editing Technology to Generate Seedless Passion Fruit , E. Garcia, A. Chambers, and T. Liu, University of Florida (10 minutes)
4:00-4:10	Tools to analyze your passion fruit enterprise's profitability, V. Contreras, University of Florida (10 minutes)
4:10-4:20	How to market in a digital era, T. Blare, University of Florida (10 minutes)
4:20-4:35	Promoting the Sustainability of the Passionfruit Industry in Australia , D. Chant, Passion Fruit Australian Inc. (15 minutes, virtual)
4:35-5:00	Questions
5:15 PM	Closing remarks and next steps: Stafne (UA) and Crane (UF)
5:30 PM	End of meeting